Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Galati

Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Galati este parte a Grupului Electrica. Grupul Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listata pe bursele de valori din Bucuresti si Londra, fiind unul dintre principalii distribuitori si furnizori de energie electrica din Romania.

Video wall revolutionar pentru monitorizarea retelei Electrica Galati


Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Galati si-a dorit inceperea unui proces amplu de modernizare a sistemului informatic, cu scopul de a imbunatati calitatea serviciilor oferite clientilor sai.

Modernizarea dispeceratelor SCADA

Primul pas in aceasta directie a fost modernizarea aplicatiei de dispecerizare prin imbunatatirea solutiei de vizualizare a proceselor SCADA si cresterea securitatii informatiilor.

GBC a participat prin executarea proiectului DDE si implementarea solutiei de inlocuire a videowall-ului SCADA, a controller-ului videowall si a intregii infrastucturi aferente precum si prin amenajarea din punct de vedere operational, al sigurantei si securitatii a spatiului tehnic aferent.

Solutia proiectata si implementata este prima in Europa de Est la acest nivel tehnologic pentru aplicatii de dispecerizare si monitorizare. Caracterizat prin uniformitate, fiabilitate, unghi larg de vizualizare, spectru larg de culoare si cel mai compact design existent pe piata, Sony CLED este cel mai avansat produs in zona tehnologiilor micro LED cu aplicabilitate 24/7.

Solutiile GBC pentru o mai buna monitorizare

Solutia personalizata proiectata si implementata de GBC a venit sa imbunatateasca procesul de monitorizare a intregii retele de distributie electrica aflata in subordinea Sucursalei din Galati a Grupului Electrica prin inlocurea sistemul VideoWall existent cu unul de ultima generatie bazat pe tehnologia micro LED.

Integrarea videowall-ului Sony CLED alaturi de controller-ul video DataPath a oferit clientului nostru solutia optima pentru monitorizare simpla si eficienta, asigurand fiabilitate 24/7 si oferind operatorilor un mod intuitiv de control al sistemului.

Reamenajarea intregii camere server si a sistemelor auxiliare de securitate si siguranta impreuna cu refacerea integrala a infrastructurii IT si AV au asigurat fiabilitate maxima solutiei implementate.

Tip Societate cu capital privat
Fondata 2002
Tara Romania
Sediu Galati
Industrie Distributie Energie Electrica
Angajati Peste 300
Valoare proiect Peste 1.100.000 Euro
Solutii implementate VideoWall micro LED, Controller multi surse videowall, infrastructura IT 
Servicii Design, Proiectare, Executie, Mentenanta
 
Solutii de detectie a incendiului, pentru siguranta in exploatare

Solutiile de detectie a incendiilor instalate au rolul de a preveni eventualele incidente si de a limita daunele cat mai mult posibil. Pentru aceasta, GBC a ales o solutie tehnica furnizata de Schrack - leader-ul in domeniu - pentru detectarea rapida a oricarui incident. Sensorii multicriteriali analizeaza, pe langa temperature, si alti factori determinanti in algoritmul  de declansare a alarmarii.

GBC detine autorizatia IGSU cu numarul 8157 pentru instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu.

Echipamente integrate pentru o solutie la cheie

Solutia proiectata si implementata de GBC a inclus asigurarea intregii infrastructuri pentru functionarea si managementul integrat al dispeceratului.

✔ Echipamente de infrastructura CISCO
✔ Echipamente de alimentare cu energie si redundanta Schneider si APC
✔ Echipamente pentru infrastructura audio video Extron
✔ Echipamente de detective a incendiului Securiton
✔ Echipamente de climatizare server room Panasonic
✔ Amenajare camera server GBC

"Implementarea solutiei de dispecerizare pentru Electrica SA, filiala Distributie Galati a fost o provocare tehnica prin unicitatea ei. Este intotdeauna dificil sa adresezi cu succes verticale strategice unde o situatie critica poate aparea in orice clipa, zi sau noapte. Aici 24/7 nu este doar un concept pe hartie, ci o provocare tehnologica unde importanta strategica a obiectivului defineste performanta si anduranta sistemelor."

George Boboc -  Managing Director, GBC

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.