Academia Navala Mircea cel Batran, Constanta

Academia Navala "Mircea cel Batran" este o institutie de invatamant superior, cu o istorie de peste 150 de ani, care ofera o pregatire profesionala desavarsita in crearea unor generatii extrem de bine pregatite de ingineri sau manageri maritimi si fluviali. Ofera facilitati de instruire variate precum 61 de simulatoare, laboratoare si cabinet cu tehnica moderna, poligon de vitalitate, stadion, pista de atletism, sala de sport acoperita, sala forta, 18 terenuri de sport in aer liber, biblioteca Universitara Comandor Eugeniu Botez si muzeul Academiei Navale "Mircea cel Batran".

Totodata, Academia Navala a colaborat cu diferite institutii din zona Dobrogei si transfrontaliera, devenind un factor integrator in implementarea politicilor Uniunii Europene in regiunea de Sud-Est a Romaniei.

Varietatea solutiilor AV integrate intr-o institutie de invatamant istorica


Academia Navala "Mircea cel Batran" este un reper important care denota profesionalismul, dedicarea si gama variata de beneficii pe care le au solutiile noastre audio-video integrate in rezolvarea cu succes a necesitatiilor variate venite din partea clientului nostru. Academia Navala "Mircea cel Batran" ne-a provocat imaginatia si ne-a pus in valoare determinarea de a furniza o comunicare profesionala AV in Aula Magna, salile de curs si holurile institutiei.


Sali de curs
Salile de curs au fost dotate cu display-uri interactive Prowise de 86” si 98”, module OPS si standuri mobile pentru display-urile interactive. In acest fel, a fost implementata solutia all-in-one pentru educatie interactiva. Este locul in care profesorii au la dispozitie aplicatii educationale si instrumente de predare digitale pentru construirea unor lectii relevante, ce dezvolta gandirea proprie si critica a studentilor. In plus, software-ul dezvoltat de Prowise este in conformitate cu standardele autoritatii globale pentru securitate cibernetica BSI. Colaborarea profesori-studenti este sustinuta de partajarea facila a continutului intre display-ul interactiv si dispozitive mobile.


Holuri
Am dotat intreaga universitate cu totem-uri de la Temas. Pe totem-urile plasate in holuri sunt afisate detalii despre facultati, programul claselor si multe informatii utile pentru elevi. Exista un totem cu informatii relevante montat in Muzeului Academiei Navale "Mircea cel Batran", in care se gasesc uniforme de marina, obiecte personale ale ofiterilor de marina, machete de nave, instrumente de navigatie, aparatura de tehnica navala, fotografii, drapele si pavilioane, tablouri si picturi.


Sala Aula Magna
Sala Aula Magna din cadrul Academiei Navale Mircea cel Batran este o emblema a tehnologiei de ultima generatie, cu solutii audio-video variate pentru scenarii multiple de utilizare.
Video wall-ul 4X4 LG pe stand mobil reprezinta solutia care transmite vizual informatia in timp real cu un grad mare de impact. Controller-ul NVU Systems faciliteaza configurarea si gestionarea video wall-ului, oferind utilizatorilor control asupra continutului: ce, cand si cum sa fie afisate informatiile pe video wall, oferind o experienta complet personalizabila. Solutia de video wall a fost necesara pentru organizarea de evenimente interne de succes, dar si ca o varianta high-end de a inchiria sala pentru o gama variata de evenimente externe.


A fost implementata si o solutie de videoproiectie formata din videoproiectorul Digital Projection, ecranul de proiectie Projecta si standul pentru videoproiector custom-made realizat de noi pentru nevoile lor. Aceasta solutie asigura o comunicare profesionala naturala pentru conferinte, prezentari, seminarii, expozitii, training-uri si ofera o experienta confortabila pentru toti cei prezenti indiferent de locul in care se afla in sala.
In concordanta cu specificul evenimentului si cu experienta vizuala dorita, se poate utiliza fie solutia de video wall, fie solutia de videoproiectie. Solutia de video wall fiind mobila poate fi folosita si in alta configuratie.


Comunicarea si colaborarea in sedinte sau conferinte au fost duse la un alt nivel prin solutiile de traducere simultana portabila wireless Gonsin pentru 200 participanti si cele 2 cabine de interpreti. Un scenariu practic de utilizare se prezinta astfel: participantii au dispozitive mici, cu casti si fiecare are posibilitatea de a opta pentru limba in care sa asculte discursul. Cabina pentru interpreti reprezinta factorul-cheie in eliminarea barierelor lingvistice si asigura un sunet clar al traducerilor pentru intelegerea corecta a mesajelor de catre participanti.


Academia Navala "Mircea cel Batran" a dorit sa acopere toate aspectele relevante pentru dotarea completa si cu un profesionalism desavarsit a salii Aula Magna. Din acest motiv, au optat si pentru solutii de lumini speciale de scena Elation si sonorizare profesionala Kling & Freitag pentru evenimente, ce vor crea atmosfera benefica pentru a transmite mesajul cu impact.

Solutia de videoconferinta raspunde prompt la cerintele vitale necesare pentru desfasurarea coerenta a intalnirilor sau evenimentelor si crearea unui scenariu de comunicare de calitate, dupa cum urmeaza:
- Display-urile incastrabile si motorizate Arthur Holm pentru prezidiu reprezinta locul in care aspectul practic intalneste latura estetica. Tehnologia este integrata elegant si discret in prezidiu si asigura cea mai buna ergonomie si vizibilitate.
- Sistemul de discutii Televic cu 9 participanti este cea mai versatila solutie de conferinta care asigura o comunicare fireasca si o tranzitie naturala intre participanti in orice context audio-video. Totodata, creioneaza scenariul ideal in care ideile si informatiile se afla in prim-plan si este user-friendly pentru toti participantii.
- Sistemul de sonorizare pentru conferinta format din microfoanele de mana wireless Sennheiser si difuzoarele tip coloana AVE Stuttgart, ce pot fi controlate digital pentru diverse configurari, ofera un sunet high-end, puternic si imbunatateste inteligibilitatea vocii pentru toti participantii. Totodata, transmite sunetul la fel de clar in toata sala pentru o comunicare la cele mai inalte standarde de calitate.
- Sistemul de videoconferinta cu camere Sony asigura o experienta vizuala de calitate, tranzitii profesionale, o colaborare placuta si sedinte definite prin claritate, profesionalism si eficacitate.
- Sistemul de streaming Extron permite transmiterea in timp real a unei sedinte, sesiuni de conferinta sau evenimente pe site-ul institutiei si pe retelele sociale. Pe langa conturarea unei imagini de calitate pentru institutie, determina si un grad ridicat de transparenta decizionala.
- Solutia de Digital Signage formata din display Sony, suport de perete pentru display Chief si licenta de Digital Signage. Pentru o experienta vizuala comprehensibila si coerenta, Academia Navala "Mircea cel Batran" a optat si pentru o solutie de Digital Signage ce afiseaza agenda evenimentelor si asigurare o desfasurare cursiva a oricarui eveniment.
- Sistemul de automatizare si control Extron si Neets asigura gestionarea facila si controlul absolut al tuturor elementelor, de la lumina si videoproiector pana la sistemul de videoconferinta.

Raspundem cu seriozitate si succes la nevoile diferite si personalizate ale clientilor nostri prin gama noastra variata de solutii AV integrate state-of-the-art.

Parteneriat de durata

Noi, la GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.