Laboratoare


Universitatile din intreaga lume integreaza laboratoare virtuale pentru a implica studentii in procesul in invatare prin participarea activa, mai degraba decat prin observatie pasiva. Progresele tehnologice, alaturi de nevoia imperioasa de digitalizare la nivel educational, fac din aceste laboratoare o componenta din ce in ce mai importanta a procesului pedagogic de predare/invatare in mediul universitar. Facilitati bune de laborator si experimente de laborator actualizate sunt esentiale pentru orice universitate. Solutiile de laborator, puse la dispozitie de GBC®, prin brandul IQboard inseamna laboratoare de realitate virtuala, laboratoare de limbi straine, cat si laboratoare complexe pentru universitati de profil tehnic.Laboratoare LD DIDACTIC pentru mediul universitar

Integrarea si implementarea educatiei digitale in scoli universitati este provocarea actuala, ceea ce inseamna ca orele de curs tehnice de fizica, chimie si biologie trebuie dezvoltate intr-un mod care sa le permita studentilor sa vada toate posibilitatile, dar si limitarile media digitale si sa le stimuleze creativitatea, abilitatile de rezolvare a problemelor si abilitatile de lucru in echipa.

Laboratoare de realitate virtuala VRLab Academy

Utilizand laboratoarele de realitate virtuala, profesorii pot ajuta studentii sa vizualizeze tot continutul teoretic predat, de la modalitatea de functionarea unei masini sau operatiunile dintr-o fabrica, pana functionalitatea inimii, ceea ce le permite studentilor sa investigheze concepte si teorii intr-un mod sigur si intr-un spatiu controlat. Laboratoarele VR creeaza medii realiste si captivante, iar nivelul de concentrare al cursantilor este crescut datorita utilizarii acestei noi tehnologii.

Laboratoare limbi straine Optimas

Un laborator de limbi straine este un sistem care transforma o ora de limbi straine pasiva, intr-un mediu activ de invatare bazat pe comunicare si interactiune. Acest lucru il ajuta pe profesorul de limbi straine sa economiseasca o cantitate substantiala de timp si sa isi gestioneze mai eficient orele de curs. Pentru studenti, aceasta inseamna ca pot dedica mai mult timp activitatilor de invatare, folosind efectiv acea limba straina.