Invatamant preuniversitar


Educatia interactiva este o tehnica care urmareste sa-i implice activ pe elevi in procesul de invatare, adesea prin utilizarea tehnologiei. Acest lucru este in contrast cu tehnicile mai pasive precum orele de curs traditionale, insa educatorii, invatatorii si profesorii ar trebui sa evalueze tehnologia educationala cu un ochi catre instrumente care deschid posibilitati interesante pentru lectiile lor si imbunatatesc procesul didactic pentru elevii lor. De la table si display-uri interactive si pana la laboratoare de realitate virtuala sau de limbi straine, toate acestea vin sa sustina cadrele didactice in procesul de predare.



Table si pachete interactive

Tablele interactive sunt un instrument extrem de util in sala de clasa, ce permit profesorilor sa afiseze imagini de la un computer, folosind un videoproiector, iar elevilor sa interactioneze cu continutul afisat pe tabla interactiva prin functia touch. Pe langa proiectarea imaginilor pe tabla interactiva, profesorii pot scrie si pe ele folosind un marker special, realizand adnotari, demonstratii de matematica sau ortografie si pot crea lectii interactive utilizand softurile educationale disponibile in limba romana.

Display-uri interactive pentru educatie

Display-urile interactive sunt o necesitate pentru salile de curs, nu doar pentru ca acestea creeaza un mediu de invatare interactiv care stimuleaza si sustin colaborarea activa intre profesori si elevi sau studenti, ci si datorita faptului ca incurajeaza si stimuleaza elevii si studentii sa se implice activ in procesul educational. In plus, display-urile interactive permit profesorilor sa ofere o experienta de invatare dinamica, la cele mai inalte standarde academice.

Laborator de limbi straine easyLAB

Un laborator de limbi straine este un spatiu educational conceput special pentru ca elevii sa invete o limba straina prin materiale audio si vizuale, si, chiar daca este utilizat pe scara larga pentru a pentru a ajuta la studiul limbilor straine, un laborator de limbi straine poate fi utilizat, de asemenea, si pentru alte materii de studiu. In plus, laboratoarele de limbi straine permit unui profesor sa asculte si sa gestioneze discursul elevilor, care este livrat prin casti.

Softuri educationale

Cadrele didactice au una dintre cele mai grele meserii, pentru ca in mainile lor sta viitorul elevilor care le trec pragul clasei. Din fericire, datorita avansului tehnologic, au fost dezvoltate mai multe instrumente software pe care sa le foloseasca profesorii, atat pentru a le facilita interactiunea mai usoara cu elevii, cat si pentru a le usura munca la catedra. Elevii isi petrec cea mai mare parte a timpului pe dispozitive mobile, asa ca de ce sa nu ducem educatia acolo unde sunt si ei? Tehnologia poate face procesul de invatare mai usor pentru elevi, dar il face si pe cel de predare, pentru profesori.

Laboratoare de realitate virtuala VRLab Academy Junior

Laboratoarele in realitate virtuala sunt medii de invatare imersive si interactive care recreeaza cu o precizie remarcabila unele dintre cele mai recente si cele mai bune echipamente stiintifice si ii ajuta pe elevi sa consolideze legatura dintre stiinta si lumea reala, permitandu-le sa efectueze experimente si sa interactioneze cu echipamentele de laborator virtual intr-un mediu antrenant si sigur. La fel ca in timpul experimentului intr-un laborator clasic, profesorii si elevii au posibilitatea de a relua toti pasii metodei experimentale, de a colecta date si de a face masuratori.