Educatie medicala


Pregatirea medicilor prin intermediul centrelor de simulare le consolideaza informatiile deja dobandite. Experientele imersive permit familiarizarea cu situatiile si responsabilitatile specifice domeniului. Mai mult decat atat, prin simularea scenariilor din viata reala, cadrele medicale isi pot perfectiona abilitatile si pot exersa anumite tehnici si proceduri. Prin solutiile de realitate virtuala, intelingenta artificiala si realitate acumentata, atat rezidentii, cadrele medicale, asistentele, cat si studentii pot obtine expertize concludente in timp real, util si prompt, invatand totodata si cum sa gestioneze situatiile limita sau cazurile ce necesita atentie imediata.Realitate virtuala

Realitatea virtuala permite extinderea perspectivelor, a orientarilor si a perceptiilor. Solutiile de VR ajuta la dezvoltarea noilor posibilitati prin care putem inova sistemul educational, medical, informational, aviatic, de divertisment, industial sau cel al automatizarii. Aplicarea teoriei in practica prin intermediul simularilor virtuale contribuie la familiarizarea cu situatiile din viata reala. Totodata, realitatea virtuala ne ajuta sa intelegem cursul anumitor evenimente datorita experimentelor controlate.

Tehnologii imersive in educatia medicala

Utilizarea realitatii virtuale in domeniul medical aduce cu sine o serie de beneficii atat pentru cadrele si personalul medical, cat si pentru pacienti, rezidenti, stagiari sau apartinatori. Simularea situatiilor critice permite analizarea in amanunt a detaliilor generatoare a acestora, pregatind cadrele medicale raspunzatoare de anumite sectii din spitale, cabinete si alte structuri medicale. Pe langa misiunea de formare profesionala, sesiunile de intruire si exersare au si un mare rol educational – cel de a invata cadrele medicale noi tehnici si metode prin care viata pacientilor poate fi salvata, revolutionand astfel servciile prestate in domeniul sanatatii.

Centru de control si simulare medicala pentru instruire Edu

Centrele de control si simulare medicala ofera beneficiul unui spatiu de formare multifunctional. Adesea, acestea includ sisteme AV concepute pentru exersarea abilitatilor chirurgicale, sesiuni de training si educatie medicala continua. Integrarea solutiilor audio-video complete si personalizate fac posibila partajarea procedurilor si demonstratiilor intre mai multe locatii. In plus, functiile de inregistrare pentru redare ulterioara le ofera studentilor posibilitatea de a revedea procedurile medicale demonstrate si de a le studia in profunzime in propriul ritm.