Universitatea din Bucuresti

Universitatea din Bucuresti este una dintre cele mai vechi si prestigioase institutii de invatamant superior din Romania si este infiintata in 1864, fiind prima universitate din Romania moderna. Universitatea din Bucuresti ofera o gama diversificata de programe de studii in diverse domenii precum stiinte sociale, stiinte naturale, stiinte umaniste, stiinte economice, matematica, fizica, inginerie, drept, medicina. Totodata, universitatea este implicata activ in activitati de cercetare si inovatie si a colaborat cu institutii de invatamant superior din intreaga lume.

Proces complex de digitalizare prin solutii AV variate intr-o institutie prestigioasa de invatamant

 

GBC® a implementat solutii AV state-of-the-art in salile de seminarii si amfiteatre din cele 16 facultati din cadrul Universitatii din Bucuresti devenind un exemplu relevant de digitalizare si hybrid learning:
✔ Interactive pentru educatie
✔ Videoconferinta
✔ Sonorizare profesionala
✔ Videoproiectie
✔ Control si infrastructura AV

Invatare hibrida in 16 sali de seminarii si 12 amfiteatre

Gama variata de solutii audio-video integrata de GBC® raspunde cerintelor comunicarii digitale si duce procesul educational din Romania la urmatorul nivel.

Display-ul interactiv CTOUCH D2 75”, cu tehnologii de ultima generatie Android si TrueBeam Touch+, si modul OPS CTOUCH transforma procesul educational din Romania, oferind scenarii de predare high-tech. Profesorii pot crea facil un continut digital interactiv prin Instrumente educationale, modele 3D, quiz-uri si imagini 4K pentru un proces de invatare captivant si eficient.

Colaborare facila high-tech intre profesori si studenti

Prin aplicatia Eshare, studentii partajeaza wireless prezentarile sau proiectele de pe dispozitivele proprii pe display, indiferent de tipul sistemului de operare folosit, deoarece EShare este compatibil Windows, Android sau Apple. Modulul OPS se integreaza in display-ul interactiv si elimina necesitatea unui computer extern sau cabluri.

Tip Institutie publica de invatamant superior
Fondata 1864
Tara Romania
Sediu Bucuresti
Industrie Educatie si cercetare
Angajati Peste 3.000
Valoare proiect Peste 900.000 Euro
Solutii implementate Videoconferinta, Sonorizare, Videoproiectie,Interactive, Control si Integrare AV
Servicii Design, Concept, Proiectare,Integrare, Executie, Mentenanta
Tranzitii naturale in hybrid learning

Camera profesionala Aver cu rezolutie Full HD 1080P, zoom optic 12X, certficare ZOOM, compatibila cu Microsoft Teams, Google Meet etc, conectivitate variata IP, HDMI, USB, caracteristici PTZ si functii AI in-house de auto-tracking precum Presenter Mode, Zone Mode si Hybrid Mode asigura o colaborare naturala si confortabila intre profesor si studenti. Functia de camera tracking urmareste vorbitorul activ si ii ofera flexibilitate in miscare, asigurand o cursivitate vizuala in scenariul de comunicare. Camera web Aver este o solutie performanta pentru transmisiuni, streaming sau webinarii captivante, ce completeaza transmiterea informatiilor relevante creand un proces educational complet. Functia de camera tracking alaturi de cea de beamtracking realizata cu microfoanele Parle Biamp recreeaza experienta unei intalniri fata in fata prin urmarirea vorbitorului activ atat video, cat si audio, iar claritatea vocii si a imaginii duc la intelegerea perfecta a mesajului.

Tehnologie AV de ultima generatie pentru Smart EDU

Prin sonorizarea profesionala high-end formata din incintele acustice de perete si microfoanele de tavan pedante Biamp, profesorii si studentii beneficiaza de o experienta audio la cele mai inalte standarde. Tehnologia inovatoare Beamtracking are un rol important in redarea sunetului ajustand automat directia de captare a microfonului catre vorbitorul activ si elimina zgomotul ambiental pentru a asigura interactiuni naturale in procesul de predare-invatare. Alaturi de o acoperire completa si uniforma, transmite mesajul transmis clar, coerent si concis pentru a crea lectii cu adevarat pe intelesul studentilor. Sistemul de procesare audio digital Tesira Forte ofera functii DSP avansate pentru a prelucra si optimiza semnalele audio, asigurand un sunet extrem de clar in salile de seminarii si amfiteatre. Tesira Forte ofera diferite configuratii si optiuni pentru a respecta cerintele variate ale proiectului si a crea experiente educationale de calitate.

Solutia de videoproiectie de calitate formata din videoproiectorul Digital Projection, ecranul de proiectie Projecta si suportul profesional de tavan Chief stimuleaza creativitatea profesorilor si elevilor prin continutul vizual afisat. Totodata, asigura intelegerea mai usoara a informatiilor prin intermediul prezentarilor si eficientizeaza schimbul de idei si perspective intre profesori si studenti.

Experienta high-tech de afisare este completata de podiumul interactiv digital. Podiumul interactiv digital Temas este utilizat de profesori, studenti, doctoranzi sau invitati speciali pentru a sustine lectiile, prezentarile sau lucrarile. Totodata, permite selectarea sursei de afisare a continutului (prin HDMI - PC-ul din podiumul interactiv/laptop HDMI Wireless sau prin USB Type-C pentru dispozitive MAC) pe sistemul de proiectie pentru si mai multa comprehensibilitate in procesul comunicational. PC-ul incorporat in podiumul interactiv nu necesita mouse si tastatura, toate comenzile pot fi realizate direct din display-ul podiumului, prin intermediul touchscreen-ului.
Sistemul este conceput pentru a comuta automat intre laptopul profesorului, PC-ul de la podium și display-ul interactiv.

Tableta Extron asigura gestionarea facila si un control centralizat pentru confort in utilizarea solutiior AV. Totodata, automatizeaza procesele si defineste scenarii complexe prin apasarea unui singur buton: pornirea tuturor echipamentelor, setarea nivelurilor audio etc. Receivere si transmitere Extron asigura o transmitere fiabila si clara a semnalului, fara distorsiuni semnificative. Ofera flexibilitate in conectivitate si o performanta constanta pentru un sistem AV stabil.

Solutiile AV variate implementate de GBC® la Universitatea din Bucuresti faciliteaza dezvoltarea si integrarea studentilor in piata de munca high-tech.

GBC® – Inovatie si profesionalism

"Digitalizarea procesului educational in cele 16 Facultati din cadrul Universitatii Bucuresti demonstreaza seriozitatea, dedicarea si profesionalismul institutiei si cadrului didactic in pregatirea studentilor pentru piata de munca din era tehnologiei.

Prin solutiile audio-video integrate de compania GBC®, Universitatea Bucuresti beneficiaza de un sistem hibrid de predare-invatare in 16 sali de seminarii si 12 amfiteatre. Colaborarea noastra cu GBC® a fost esentiala pentru transformarea procesului educational, facilitand o comunicare mai eficienta si o colaborare productiva intre profesori si studenti. Solutiile AV oferite de GBC® ne ajuta sa oferim un mediu educational modern si adaptat cerintelor actuale."

Cosmin Olteanu, Conferentiar universitar doctor, Manager proiect EDIS-UB - „Ecosistem digital pentru invatare sustenabila la Universitatea din Bucuresti ” (PNRR), Coordonator master Strategii de Marketing Online si Managementul Vanzarilor, Facultatea de Administratie si Afaceri, Universitatea din Bucuresti

Parteneriat de durata

GBC®, oferim mult mai mult decat un serviciu, impreuna construim un parteneriat de durata. Asiguram servicii de design, proiectare, instalare si punere in folosinta. Oferim sesiuni de instruire pentru a ne asigura ca obtii beneficiile maxime si ROI rapid in urma proiectului. Servicii de mentenanta si service menite sa prelungeasca ciclul de viata al proiectului tau sunt oferite 24/7 prin programul de asistenta helpdesk.gbc.ro.